HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

A Red Bull-szárny tiszta mérleghinta

2010.09.02. 17:42 JoóGabi

Állítólag Vettel túl rugalmas szárnya is kellett a Button-balesethez, de Kubicáé is mozog rendesen.

Elképzelhető, hogy az RBR rugalmas légterelője közrejátszott a Vettel-Button-ütközésben?

Sebastian Vettel belső kamerás felvételén jól látszik, amit le-föl mozdul az első légterelő két vége Jenson Button autója mögött, amint jobbra-balra húz a pilóta. A német pillanatok múlva megcsúszik, keresztbe fordul, és kiüti a McLarent, mint mondta, elveszítette a kocsit, későn fékezett, volt ott még egy bucka is az aszfalton.


James Allen F1-szakíró F1-mérnökökkel elemezte a videót, állítja, azt mondták neki, a szárny túlzott mozgása közrejátszhatott a balesetben. A Red Bullt a Hungaroringen támadták először a rugalmas elemek miatt, a FIA ezért szigorította az alkatrész ellenőrzését a Belga GP előtt. A vizsgálaton aztán az összes gép, a Red Bull is szabályosnak bizonyult.

mozogaszarny2

A videón tényleg extrémnek tűnik a a szpoiler billegése, de ha megnézzük Robert Kubica Renault-ját, amit sosem gyanúsítottak szabálytalan elemmel, az is rendesen mozog. Nem annyira, mint Vettelé, de nem is változtat olyan hirtelen irányt, mint a Red Bull. Az Eau Rouge bal-jobbjában azért az is lifeg.

Button szerint az RBR lecserélte a szárnyat Belgiumra, Chris Horner csapatfőnök ezt tagadta. Monzában egy hét múlva még szigorúbb lesz a gépátvétel, a légterelők széleit és a fenéklemezek rugalmasságát is figyelmesebben ellenőrzi a FIA.

29 komment · 1 trackback

Címkék: button vettel red bull spa

süti beállítások módosítása