HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Schumacher elengedése volt a durva

2010.07.28. 13:30 JoóGabi

Most igazán aktuális feleleveníteni a 2002-es Ferrari-csapatsorrendbalhét.

Ausztriába, a szezon 6. futamára Michael Schumacher négy győzelemmel és egy harmadik hellyel, csapattársa, Rubens Barrichello összesen egy második hellyel érkezett, de ezen a versenyen végig vezetett a német előtt.

Nem is engedte előre - ahogy korábban rengetegszer -, nem is lett volna értelme, mert a bajnokságban a tragikus szezonkezdés miatt teljesen esélytelen volt, az ellenfél williamsesek meg Schumacher mögött voltak.

Az utolsó körben a célegyenesre fordultak, Barrichello vezetett, de aztán a 300 kilométeres futam utolsó húsz méterén lelassított, maga elé engedte a másik Ferrarit.

 (Brazil kommentárral a legjobb talán.)

Azonnal balhé lett, sokkal nagyobb, mint most a Massa-Alonso-elengedésnél, a nézők kifütyülték Schumachert, aki a dobogón az első helyre állította Barrichellót, ő maradt eggyel lejjebb.

Az FIA is berágott, mivel másért nem tudta, az eredményhirdetés elvicceléséért egymillió dollárra büntette a Ferrarit, és bevezette a csapatsorrend-szabályt, ami miatt most százezerre büntethették az olaszokat.

Barrichello nem rég árulta el, hogy a rádión már szerződése felbontásával fenyegették, ha nem hagyja nyerni Schumachert.

 

41 komment · 2 trackback

Címkék: ferrari schumacher barrichello alonso massa

süti beállítások módosítása