HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

A McLaren-csatorna körönként fél mp

2010.04.16. 16:09 JoóGabi

Vettelnek nagyon kell a találmány, a Ferrari próbálkozik, a Mercedesnek már lehet, hogy megvan.

A Kínai GP szabadedzésein a Merci állítólag végig használta a csatornarendszert Schumacher kocsijában, bár ez sem a gépen, sem a német köridőin nem látszott – Nico Rosberg megint gyorsabb volt nála. A tesztpilóta Nick Heidfeld árulta el, bevetették, elégedettek vele, de még nem döntöttek róla, hogy a futamon is bevetik-e.

A Ferrari a megoldás felét próbálta ki, Alonso autójára módosított motorfedelet szereltek, aminek tetején két zárható rés van. ”Még nincs kész, csak kísérleteztünk, de én nem éreztem semmi változást. A mérnökeink talán majd fognak” – nyilatkozta a spanyol.

 

A McLareneken pénteken megint ott volt, Hamilton megnyerte a napot, Buttont is csak Rosberg előzte meg.

 

A Red Bull is fejleszt, Vettel sürgeti is a csapatot. ”Kötelező, hogy legyen ilyen a kocsidon, mindegy, hogy a középmezőnyben vagy az élen vagy-e. Nagy előnyt jelent, a pályától függően akár fél másodpercet körönként. Ráadásul mindegy, hogy teli van benzinnel vagy könnyű a kocsid, bármilyen állapotban van, a rendszer hatásos – mondta a német. – Mindenki nyomás alatt van, hogy lemásolja vagy kitaláljon valami hasonlót, de a McLarenen kívül senkinek nincs, vagy legalábbis nem hatásos. Nagyon nehéz kopizni, mert a McLaren már rég óta tervezgette, ráadásul ha meg is van, működtetni sem könnyű. Meg kell csinálni, mert annál egyszerűbben, hogy mész az egyenesben, nem lehet faragni a köridőből. Remélhetőleg hamarosan nekünk is lesz valami ilyesmink.”

 

Itt a Ferrari próbálkozása:
 
ductferr

19 komment

Címkék: mclaren csatorna vettel

süti beállítások módosítása