HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Indítómotorral kavar a McLaren, a Merci

2010.03.16. 16:30 JoóGabi

Hamiltonék mérnökei újabb kiskaput használtak ki, azzal védekeznek, a Mercedes már tavaly - még Brawn GP-ként - megcsinálta. Benne van legalább egy másik csapat is.

A tavalyi diffúzor-balhé folytatódhat gyengébb kiadásban, mert Bahreinben kiderült, a McLaren szándékosan olyan indító kompresszort gyártott, amivel a lehető legnagyobbra tervezheti az autója fenéklemezén lévő lyukat.

A most már egységesen mindenkinél dupla díffúzoron a szabályok szerint lehet lyukat vágni, de csak akkorát, amit az indításhoz szükséges kompresszor megkövetel. A nyílás mérete befolyásolja az autó menetteljesítményeit, a McLarené súrolja a szabályosság határait, bár az előírásokban nincs megadva, mi a maximum méret. (A képen a Mercedes idei diffúzora látható.)

mercdiffuser

"A lyuk nem nagyobb, mint a tavalyi világbajnok kocsié és szintén nem nagyobb legalább négy másik istállóénál" - nyilatkozta Martin Whitmarsh McLaren-főnök. Tavaly a Mercedes, amit akkor még Brawnnak hívtak, a dupla diffúzoros újítással nyerte meg a vb-t.

A FIA a következő futamig konzultál az érintettekkel - a McLarenen és a Mercedesen kívül még egy harmadik istállóval -, és az Ausztrál Nagydíj előtt közli döntését az ügyben. 

1 komment

Címkék: mercedes mclaren bahrein diffúzor

süti beállítások módosítása