HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Massa: A Piquet-karambol fosztott meg a vb-től

2009.10.02. 08:00 JoóGabi

Először beszélt a Szingapúr-balhéról a kamubaleset legnagyobb vesztese.

Felipe Massa célegyenesnyivel vezette a 2008-as Szingapúr-GP-t, amikor Nelsinho Piquet – amint néhány hete bebizonyosodott – szándékosan csapta falnak Renault-ját. Idő előtt ment a ferraris is a depóba, ahol elszakította a benzincsövet, versenye elszállt.

”Ami történt, rablás, de a futam eredményén nem módosítottak, minden maradt ugyanaz, pedig a világbajnokság végkimenetélt változtatta meg, elveszítettem a címet” – nyilatkozta a sérüléséből lábadozó, a héten már gokartozó brazil a Globo TV-nek.

Szerinte, ”ha a futballban bundáznak, törlik az eredményt, Olaszországban a Juventust kizárták, de itt csak Briatorét meszelték el, ami nem helyes, érthetetlen”.

maspik

Piquet-ről, akivel a gokartpályán összefutott és kezet fogott, azt mondta: ”Bevallotta, mi történt, de nem szabadott volna ennyit várnia, csak azért beszélt, mert kirúgták, ez nem szimpatikus”.

A csalás miatt a Renault-főnök Flavio Briatorét örökre, főmérnökét, Pat Symondst öt évre tiltották el a Forma-1-től, az istálló két évre felfüggesztett F1-kizárást kapott. Változatlanul indulhat, ha nem követ el hasonlót a közeljövőben.

Massa az utolsó futamon, egy ponttal veszítette el a világbajnokságot, a győztes Lewis Hamilton Szingapúrban 3. lett, hat pontot szerzett.

100 komment

Címkék: ferrari massa szingapúr piquet

süti beállítások módosítása