HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Raikkönen 44 milliós végkielégítést kap

2009.09.29. 12:57 JoóGabi

Rekordvégkielégítéssel küldi el a Ferrari Kimi Raikkönent és rekordfizetéssel viszi a helyére Fernando Alonsót, állítja a barcelonai elmundodeportivo.es.

A katalán újság szerint a múlt hétvégi Szingapúri GP-n véglegesítették a feltételeket, köszönhetően a Ferrari új, a McLaren megerősített szponzorának, a Banco Santandernek. A spanyol pénzintézet a következő öt évben évi 95 millió euróval támogatja az olaszokat, akik épp ennyi időre szerződtetik Alonsót, nem kevesebb, mint 200 millió euróért.

Ennyit, évi 40 milliót, pilóta az F1-ben még nem keresett, idén a legjobban fizetett Raikkönen volt 30 millióval, Alonso második 25-tel.

A Santander tagadta, hogy a finn 44 milliós lelépési díját átvállalná, de azt nem, hogy beszáll Alonso gázsijába. A cégnek a válság ellenére elég jól mehet, mert a múlt héten mclarenes kapcsolatukat is meghosszabbították két évvel, szezononkénti 25 millió euróért.

Spanyolországban Alonso, a brit piacon Lewis Hamilton miatt éri meg nekik a Forma-1, évente 120 millió eurót szórnak el rá.

Azt, hogy Raikkönen még egy évig élő ferraris szerződésének felmondásáért miért kap 44 milliót, ha évi 30-at keresett, nem részletezi az Elmundo.

A megegyezéseket a napokban, Alonsóét várhatóan csütörtökön, Japánban, helyi idő szerint délelőtt 10 órakor jelentik be. (1 euró=270 forint.)

118 komment

Címkék: ferrari alonso raikkönen

süti beállítások módosítása