HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Kiminek teljesítenie kell

2011.12.14. 17:00 JoóGabi

A Lotus-tulaj időt ad, de csak eredményt fogad el.

Dany Bahar, a brit márka CEO-ja londoni vacsorán látott vendégül újságírókat, itt beszélt a finnel kapcsolatos elvárásairól is.

"Két év kihagyás után képtelenség azt várni, hogy egy nap alatt hozzászokjon az új gumikhoz és szabályokhoz, időre van szüksége. Meglátjuk, hogy 3 napra, hat versenyre vagy húszra. A lényeg, hogy fejlődjön, ha ezt látjuk, hagyunk neki időt" - idézte a főnököt az Autosport.

Raikkönen néhány hete két évre írt alá az istállóhoz, két év kihagyás után. A türelem ellenére a cél egyértelmű, és Bahar szerint azt elérni jó esély van.

"Kimi nyugodt srác, letisztult és felnőtt, már nem olyan fiatal. Tudja, mit csinál és mit várnak tőle. Kicsit komolyabban veszi, mint a McLarennél. Beérett a tíz F1-es éve alatt, tudja, hogy a visszatérés nem könnyű és azt is, hogy teljesítenie kell. Nem az a kölyök már, aki volt a Saubernél és a McLarennél."

(Feltűnő, hogy Bahar Raikkönen legutóbbi csapatát, a Ferrarit nem említi, nem véletlenül: egyrészt ott világbajnok lett, másrészt oda is az ő közreműködésével igazolt. Bahar 2007-től 2009-ig a Ferrari topmenedzsere volt, Kimivel együtt jött és ment. A képen együtt, három éve, még a Ferrarinál.)

baharkim

komment

Címkék: lotus raikkönen

süti beállítások módosítása