HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Mikor még Massa pezsgővel köpködte Hamiltont

2011.09.27. 12:11 JoóGabi

2007-ben Lewis Hamilton megérkezett a Forma-1-be, és azonnal rengeteg ádáz rivális között találta magát. Egy igazán jó haverja akadt, Felipe Massával vicceltek, amikor tudtak.

A brazillal csípték egymást, annyira, hogy Massa így gratulálhatott Hamiltonnak második futamgyőzelméhez 2007-ben, Indianapolisban:

A barátság töretlen volt, a kamera elkapta 2007-es hungaroringi spannolásukat is:

 

 2008-ban Törökországban azon mulattak, hogy Hamilton megjegyezte, végre sikerült megelőznie egy Ferrarit:

 

 Abban az évben a Hungaroringen már vb-riválisok voltak, mindketten a bajnokságért mentek, de a barátság megmaradt:

 

 Aztán 2008 utolsó kanyarjában Hamilton épp Brazíliában vette el Massától a vb-címet, azóta látványosan csökkent a jókedv, de idén májusig nem volt problémájuk egymással. Akkor viszont Monacóban az angol kitette a versenyből a ferrarist, és igazán bocsánatot sem kért, pedig ütközésük után Massa az alagútban a korlátnak csúszott, és nagyot bukott.

 

 Érthető, hogy Massa kiakadt, majd egy hónap múlva Silverstone-ban is összeakadtak, az utolsó kanyarokban a negyedik helyért harcolva. Megint Hamilton jött ki győztesen, negyedik, riválisa ötödik lett.

 

 Lassítva látszik igazán, mennyire kemény csata volt, jókorát koccantak, a történteket nem tisztázták.

 

 Aztán a múlt hétvégi Szingapúri GP időmérőjén Hamilton felvezető körön akarta megelőzni Massát, az autók összeértek, a brazil agyatlannak nevezte a mclarenest.

 

 A pohár a futamon telt be, Hamilton meg akarta előzni Massát, de elszámította magát, a Ferrari defektet, a McLaren új szárnyat és áthajtásos büntetést kapott.

 

 

Ha tettlegességig nem is, de rángatásig fajult a barátság.

komment

Címkék: hamilton massa

süti beállítások módosítása