HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Percekre ébresztették föl Massát

2009.07.26. 10:50 JoóGabi

Szombati, hungaroringi időmérőn történt súlyos balesete után megoperálták Felipe Massát, a beavatkozás sikerült, a versenyző életveszélyes, de stabil állapotban van a Honvéd-kórházban, továbbra is mesterséges kómában, lélegeztető gépen.

Orvosai vasárnap reggel kis időre felébresztették, amikor megérkezett a felesége. Tovább altatják, de az újabb CT-vizsgálat eredménye biztató, közölték orvosai kora délután. Állítólag optimisták doktorai és pozitív, hogy éjjel semilyen komplikáció nem volt.

 "Megérkezett felesége, emiatt úgy időzítettük az első 48-72 órában a szakma szabályai szerint szokásos eljárást, hogy akkor pár percre felébredjen a mélyalvásból. A látogatás óta tovább altatjuk Massát" - mondta az MTI-nek Grósz Andor katonai főigazgató-helyettes.

Teljes felépülése lehetséges, de egyre valószínűbb, hogy hosszú ideig nem versenyezhet. Mogyoródon csak Kimi Raikkönen indul vasárnap, a következő futam egy hónap múlva lesz, minden bizonnyal azt is kihagyja a brazil.

Massát testvére kísérte el Magyarországra, vasárnap délelőtt megérkezett egész családja, édesapja, édesanyja, várandós felesége.

A Ferrari-pilóta az edzés kétharmadánál szenvedett balesetet, amikor a Rubens Barrichello Brawn-Mercedeséről leeső 800 grammos rugó eltalálta sisakját nagy sebességnél. Magatehetetlenül rohant a gumifalba, a pálya, majd a budapesti kórházba vitték, helikopterrel.

Felipe Massa az egyik legjobb F1-versenyző, tavaly majdnem világbajnok lett, végül másodikként végzett.

64 komment

süti beállítások módosítása