HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Nálunk indul először a legfiatalabb F1-es

2009.07.13. 13:06 JoóGabi

19 évesen, 125 naposan bemutatkozik a Forma-1-es Magyar Nagydíjon Jaime Alguersuari – állítja az autosport.com és az as.com. A sorozat 60 éves történetének legfiatalabb pilótája lesz.

A weboldalak szerint a Scuderia Toro Rosso a vasárnapi Német GP után kirúgta Sebastien Bourdais-t, helyét a spanyol veszi át. Hivatalosan bejelenti valószínűleg egy hét múlva fogják, mert a tehetség a hétvégén még a Le Mans-szériában versenyez.
 
Alguersuari tavaly megnyerte a brit Forma-3-as bajnokságot, ezzel megkapta az induláshoz szükséges szuperlicencet, de F1-autót még csak bemutatón vezetett. Mike Thackwell, illetve Ricardo Rodriguez rekordját fogja megdönteni. Előbbi az 1980-as Kanadai Nagydíjon 19 évesen, 182 naposan rajthoz állt, de a versenyt startbaleset miatt leállították, hivatalosan nem számít versenyrésztvevőnek. Rodriguez 19 éves, 208 napos volt, amikor Ferrarival elindult az Olasz GP-n 1961-ben.
 
A váltás két éve bejött a Toro Rossónak, akkor Scott Speedet cserélte Sebastian Vettel a nürburgringi és a magyar futam között.
 
Bourdais helyére jelentkezett az ötszörös ralivilágbajnok Sebasten Loeb, de a rali-vb végeztéig valószínűleg a Citroen nem engedi átülni. Az F1-es idényzárón mutatkozhat be legkorábban, november elején.
 
Alguersuarit szűk két hete nevezték ki a Red Bull és a Toro Rosso tartalékjának, addig az új-zélandi Brendon Hartleyé volt a poszt. Az autosport.com szerint a csere oka, hogy a spanyol személyes szponzora a Repsol olajtársaság, ami támogatói szerződést készül kötni a Toro Rossóval.
 
A Magyar Nagydíjat július 24-26 között rendezik.

komment

süti beállítások módosítása